25.5 C
Kuala Lumpur
Sabtu, Julai 20, 2024

FB

Elaun warden sekolah KPM ditambah selepas 25 tahun

- Advertisement -

SHAH ALAM – Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mengumumkan pertambahan sebanyak 3,813 bilangan warden di sekolah berasrama di bawah kementerian itu.

Menteri Kanan Pendidikan, Datuk Dr Mohd Radzi Md Jidin berkata, pertambahan itu merupakan peningkatan sebanyak 63 peratus daripada 6,055 warden ketika ini kepada 9,868 orang.

“Dengan peningkatan jumlah warden asrama ini maka penggiliran jadual bertugas warden akan dapat dilaksanakan di semua sekolah berasrama bawah KPM,” katanya dalam satu video pengumuman di Facebooknya pada Jumaat.

Dalam pada itu, Mohd Radzi berkata, KPM turut memutuskan untuk menaikkan kadar elaun bulanan warden asrama sebanyak 25 peratus menjadikan kadar baharu elaun diterima ketua warden kepada sebanyak RM350 manakala warden pula RM300.

Beliau berkata, kali terakhir kadar elaun warden itu disemak adalah pada tahun 1997.

BACA BERITA PENUH DI SINAR HARIAN

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini. Dapatkan juga buku rujukan Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email hello@pendidikanmalaysia.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber, berita dan perkongsian untuk semua dengan fokus khusus kepada pendidikan di Malaysia.

Related Articles

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!