29.3 C
Kuala Lumpur
Isnin, Mei 20, 2024

FB

Koleksi soalan akhir tahun Fizik (Physics) Tingkatan 4

- Advertisement -

Koleksi soalan akhir tahun Fizik (Physics) Tingkatan 4 mengumpulkan pelbagai kertas soalan ujuan akhir tahun dan skema jawapan daripada pelbagai sumber termasuk sekolah, buku latihan dan buku rujukan.

Format Fizik SPM

Secara umumnya, soalan Fizik bagi peperiksaan akhir tahun Tingkatan 4 seharusnya mengikuti format peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang sebenar bagi membiasakan pelajar dengan format kertas peperiksaan tersebut.

Dibawah adalah format SPM untuk mata pelajaran Fizik.

Tajuk – tajuk yang diliputi 

Pada kebiasaannya, soalan akhir tahun Fizik (Physics) Tingkatan 4 meliputi semua daripada tajuk yang diajar dalam matapelajaran Fizik pada peringkat menengah atas dan menengah rendah.

Soalan Fizik berbentuk dwibahasa bagi membolehkan pelajar yang belajar dalam program DLP (Dual – Language Program) menggunakan kertas soalan yang sama.

Pelajar – pelajar digalakkan membiasakan diri dengan format kertas SPM Fizik (Physics) agar dapat membuat jangkaan masa bagi menjawab soalan peperiksaan SPM kelak.

Koleksi soalan ini akan memberi pelajar satu sumber latihan yang sesuai untuk latihan latih tubi dan persediaan SPM.

Senarai soalan akhir tahun Fizik (Physics)

Di bawah adalah koleksi soalan yang ada diberikan atau dikongsikan dengan kami untuk kegunaan anda.

Anda boleh melihat kertas tersebut dengan menekan pada pautan dibawah.

(Jika ada pautan yang tidak dapat digunakan atau mempunyai kesilapan, sila berhubung dengan kami melalui pesanan di Facebook.)

KERTAS SOALAN AKHIR TAHUN FIZIK

NOTA: Soalan bertanda * tidak diketahui sumber asalnya. Jika anda adalah pemilik asal dan ingin diberi kredit, sila hubungi kami. Jika skema soalan tidak ada pautan, maksudnya ianya belum diperolehi. Jika pautan kekurangan dokumen, ianya disebabkan oleh bahan yang kami perolehi tidak lengkap

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email he***@pe****************.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber, berita dan perkongsian untuk semua dengan fokus khusus kepada pendidikan di Malaysia.

Related Articles

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!