26.9 C
Kuala Lumpur
Jumaat, Jun 21, 2024

FB

Koleksi soalan ujian topikal dan modul SPM Bahasa Melayu

- Advertisement -

Koleksi soalan ujian topikal dan modul SPM Bahasa Melayu mengumpulkan pelbagai kertas soalan dan skema jawapan daripada pelbagai sumber termasuk sekolah, modul buku latihan dan buku rujukan.

Kegunaan Koleksi soalan ujian topikal dan modul SPM Bahasa Melayu ini adalah untuk menguji penguasaan pelajar dalam sesebuah tajuk yang baru diajar.

Dalam konteks ini, pengujian dibuat untuk tajuk – tajuk utama sahaja bagi memudahkan pengujian terhadap tajuk yang ada dalam mata pelajaran Bahasa Melayu Tingkatan 4 dan 5.

  • Beli Kertas Soalan SPM BM : [BELI]

Format SPM Bahasa Melayu KSSM

Di bawah adalah format bagi peperiksaan SPM bagi matapelajaran Bahasa Melayu.

Modul Bahasa Melayu SPM

Modul adalah koleksi pengajaran dan juga soalan yang dikeluarkan bagi membantu pelajar bersedia untuk SPM.  Biasanya modul mengandungi praktis terbaik untuk menjawab soalan, dan juga mengandungi soalan – soalan latihan yang berguna untuk persediaan menduduki peperiksaan.

Di bawah ini saya senaraikan modul yang diperolehi untuk tujuan perkongsian dengan calon SPM dan guru – guru untuk digunapakai bagi tujuan pembelajaran.  Sumber dan tahun modul dinyatakan dengan jelas bagi memberi pengiktirafan terhadap pembuat modul.

  • Beli Modul SPM BM : [BELI]
  • Beli Kertas Soalan SPM BM : [BELI]
  • Modul SPM BM PPD Johor Bahru: [MUAT TURUN]
  • Modul SPM BM 2021 JPN Selangor [MUAT TURUN]
  • Modul SPM BM 2021 PPD Kota Kinabalu: [K1] [K2] [J1] [J2]
  • Modul SPM BM 2021 PPD Johor Bahru: [MUAT TURUN]
  • Modul SPM BM 2021 JPN Sarawak: [MUAT TURUN]
  • Modul SPM BM 2021 JPN Terengganu [MUAT TURUN]

Koleksi soalan topikal Bahasa Melayu Tingkatan 5

Ujian topikal Bahasa Melayu Tingkatan 5 disenaraikan seperti di bawah. Anda boleh samada memuat turun dokumen tersebut, atau melihatnya secara dalam talian.

Bagi ujian yang dilaksanakan secara dalam talian, anda akan diberi jawapan selepas tamat melaksanakan ujian tersebut. Sumber dan tahun ujian dinyatakan dengan jelas bagi memberi pengiktirafan terhadap pembuat modul.

  • UT Bahasa Melayu Tingkatan 5 TAHUN SUMBER [Muat turun]

>> BELI KOLEKSI SOALAN SPM

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email hello@pendidikanmalaysia.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber, berita dan perkongsian untuk semua dengan fokus khusus kepada pendidikan di Malaysia.

Related Articles

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!