29.3 C
Kuala Lumpur
Isnin, Mei 20, 2024

FB

KPM ambil alih sekolah menengah agama di Labuan

- Advertisement -

LABUAN: Operasi sebuah sekolah menengah agama di Labuan yang dikendalikan Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) selama sedekad, akan diambil alih secara rasmi oleh Kementerian Pendidikan (KPM) menerusi Jabatan Pendidikan Labuan mulai Januari tahun depan.

Sekolah menengah agama di Kampung Lubok Temiang itu, mula dibuka pada 2011 dengan kurang 50 pelajar tetapi kini mempunyai lebih 400 pelajar Tingkatan Satu hingga Lima dari Sabah, Sarawak serta Labuan.

Pengarah Jabatan Pendidikan Labuan Yusup Mohamad berkata memorandum persefahaman (MoU) untuk pengambilalihan itu telah ditandatangani Jun lepas dan sekolah tersebut akan menjadi Sekolah Agama Bantuan Kerajaan (SABK).

BACA BERITA PENUH DI AWANI

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email he***@pe****************.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber, berita dan perkongsian untuk semua dengan fokus khusus kepada pendidikan di Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!