27 C
Kuala Lumpur
Ahad, Mei 19, 2024

FB

KPM mungkin pinda Akta Pendidikan 1996

- Advertisement -

Kementerian Pendidikan Malaysia dilaporkan mungkin akan meminda Akta Pendidikan 1996 untuk mewajibkan persekolahan sehingga ke tingkatan lima.

Sungguhpun demikian, Menterinya, Datuk Dr. Radzi Jidin dilaporkan Kosmo! sebagai berpendapat bahawa pelbagai perbincangan perlu dibuat terlebih dahulu jika akta tersebut mahu diubah.

Beliau dilaporkan berkata bahawa pemindaan akta tidak boleh dibuat sewenang-wenangnya dan banyak perkara juga yang perlu teliti daripada perspektif yang berbeza.

Baca berita penuh di Kosmo!.

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini. Dapatkan juga buku rujukan Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah di sini.

 

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.
Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email he***@pe****************.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

 

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber, berita dan perkongsian untuk semua dengan fokus khusus kepada pendidikan di Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!