27.3 C
Kuala Lumpur
Selasa, Disember 5, 2023

FB

NUTP mahu KPM selesai isu guru interim BI 2019

- Advertisement -

KUALA LUMPUR: Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan Malaysia (NUTP) menggesa Kementerian Pendidikan (KPM) menyelesaikan segera isu situasi Guru Interim Bahasa Inggeris (BI) ambilan 2019 yang dilaporkan tamat kontrak pada 21 April ini.

Presiden NUTP, Aminuddin Awang, berkata adalah amat mengecewakan jika benar guru interim ditamatkan kontrak memandangkan masing-masing mempunyai kelayakan dengan pengalaman mengajar yang hampir tiga tahun.

“Walaupun kita tahu bahawa kerajaan ada sebab yang tertentu, tetapi hal ini perlu diberikan keutamaan untuk diselesaikan.

“Memandangkan mereka mempunyai kelayakan dan pengalaman hampir tiga tahun sebagai guru di sekolah, maka pihak NUTP amat berharap agar isi ini dapat diselesaikan secepat mungkin,” katanya kepada BH hari ini.

BACA BERITA PENUH DI BH

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email hello@pendidikanmalaysia.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber untuk guru, pelajar dan ibu bapa di Malaysia yang dibangunkan untuk memudahkan perkongsian bahan dan juga maklumat berkaitan sistem pendidikan Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!