25.5 C
Kuala Lumpur
Selasa, November 29, 2022

FB

2,611 guru dapat keputusan penempatan hari ini

- Advertisement -

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) hari ini memaklumkan bahawa keputusan penempatan bagi 2,611 Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) DG41 lantikan secara Contract of Service (CoS) sudah boleh disemak.

Akhbar Kosmo! memetik Menteri Kanan Pendidikan Datuk Dr. Radzi Jidin sebagi berkata berkata, penempatan baharu itu menjadikan jumlah keseluruhan pengambilan khas guru secara ‘one-off’ yang telah dilantik dan ditempatkan di sekolah menjadi 16,381 orang.

Radzi juga menjelaskan bahawa keputusan penempatan guru baharu telah mengambil kira permohonan pertukaran guru-guru yang memenuhi syarat pertukaran, khususnya kekosongan jawatan dan opsyen mata pelajaran.

Semakan boleh dibuat mulai pukul 3 petang hari ini di pautan https://egraduan.moe.gov.my/.

Guru – guru yang menerima penempatan akan perlu melapor diri pada 25 Julai ini.

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini. Dapatkan juga buku rujukan Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email hello@pendidikanmalaysia.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber untuk guru, pelajar dan ibu bapa di Malaysia yang dibangunkan untuk memudahkan perkongsian bahan dan juga maklumat berkaitan sistem pendidikan Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -