29.3 C
Kuala Lumpur
Isnin, Mei 20, 2024

FB

Bantuan Awal Persekolahan diagihkan Isnin ini kepada pelajar

- Advertisement -

Bantuan Awal Persekolahan (BAP) kepada murid yang bakal memasuki Tahun Dua hingga Tingkatan Lima sesi persekolahan tahun 2022/2023 akan diagihkan pada 17 Januari depan.

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dalam satu kenyataan berkata, BAP akan dibuat secara tunai atau dikredit ke akaun bank bagi murid yang mempunyai akaun.

“Sekiranya pemberian secara tunai, pengagihan akan dilaksanakan di sekolah mengikut prosedur operasi standard (SOP) dikeluarkan oleh Majlis Keselamatan Negara dan Kementerian Kesihatan Malaysia

“Murid Tahun Satu hingga Tingkatan Empat dalam kalangan isi rumah berpendapatan RM3,000 ke bawah yang sedang berada di sesi persekolahan bagi tahun 2021/2022 layak untuk menerima bantuan tersebut,” katanya pada Jumaat.

BACA BERITA PENUH DI MAJORITI

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email he***@pe****************.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber, berita dan perkongsian untuk semua dengan fokus khusus kepada pendidikan di Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!