25.5 C
Kuala Lumpur
Sabtu, Julai 20, 2024

FB

CMF perkenal Buds dan Neckband Pro di Malaysia

- Advertisement -

CMF, sebuah sub-jenama Nothing, baru-baru ini mengumumkan pelancaran Buds dan Neckband Pro di Malaysia.

Neckband Pro adalah peranti Hybrid ANC 50 dB pertama dalam kategori ini dan Buds dikatakan menyampaikan ANC terbaik dalam segmen harga.

Berikutan pelancaran itu, berikut adalah sorotan setiap produk pakai CMF.

Sorotan CMF Buds

Seperti yang disebutkan di atas, CMF Buds menawarkan Pembatalan Bising Aktif (ANC) terbaik dalam kelasnya dengan kedalaman 42 dB dan lebar jalur hingga 2900 Hz. Buds mempunyai Mod Ketelusan dan empat mikrofon HD yang bekerja dengan Teknologi Suara Jelas dan algoritma pengurangan bunyi angin yang canggih.

Selain itu, Buds juga mempunyai komponen akustik yang ditingkatkan dan Teknologi Bass Ultra 2.0. Ia juga mempunyai teknologi pembetulan berpaten Dirac OpteoTM dan dilengkapi dengan lima tetapan EQ popular yang disesuaikan dengan pelbagai gaya muzik, untuk penalaan profesional hanya dengan satu ketukan.

Dari segi hayat bateri, Buds boleh bertahan selama 8 jam mendengar tanpa henti dengan satu caj atau melanjutkan masa main balik hingga 35.5 jam jika menggunakan Buds dengan kes pengecasan.

Caj cepat sepuluh minit memberi kuasa penggunaan selama 6.5 jam. Ini dimungkinkan dengan bateri 45 mAh dalam setiap bud dan bateri 460 mAh dalam kes pengecasan.

Buds akan tersedia di pasaran Malaysia mulai 4 April 2024 melalui Rakan Pengedar Nothing, Kedai Rasmi Nothing di Lazada, dan Kedai Rasmi Shopee Nothing pada harga pengenalan RM 199.

Sorotan CMF Neckband Pro

Seperti CMF Buds, CMF Neckband Pro juga dilengkapi dengan ANC. Walau bagaimanapun, Neckband Pro menggunakan cipset lebih canggih dan lima mikrofon HD untuk menyampaikan pembatalan bising sehingga 50 dB.

Ia juga menampilkan ANC Adaptif Alam Sekitar yang menyesuaikan diri dengan bunyi sekeliling dengan tiga tetapan intensiti untuk pendengaran yang optimal. Panggilan yang jelas kerana ditingkatkan oleh algoritma pembatalan bising AI yang diuji dengan lebih daripada 30 juta sampel bunyi.  Selain itu, Mod Ketelusan juga tersedia dalam Neckband Pro.

Terdapat juga Dial Pintar 3-dalam-1 yang intuitif, yang membolehkan pengguna menyesuaikan kelantangan, main/jeda atau melangkau trek, atau mengawal Pembatalan Bising Aktif dengan putaran atau tekanan cepat.

Neckband Pro adalah tahan air, peluh dan debu dan diberi rating IP55.  Ianya mempunyai pemandu diafragma komposit 13.6 mm dan ruang belakang 0.27cc untuk meningkatkan kedalaman bass tanpa pecah.

Bass neckband ini ditingkatkan oleh Teknologi Bass Ultra 2.0 dengan lima aras berbeza di dalam aplikasi Nothing X.

CMF Neckband Pro dikuasakan oleh bateri 220 mAh yang menawarkan 37 jam main balik tanpa henti dengan satu caj, atau caj cepat selama 10 minit untuk mendengar selama 18 jam (dengan ANC dimatikan).

Neckband Pro akan mula dijual dari 4 April 2024 di Malaysia secara eksklusif hanya melalui Kedai Rasmi Nothing di Lazada dan Shopee pada harga pengenalan RM 189.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber, berita dan perkongsian untuk semua dengan fokus khusus kepada pendidikan di Malaysia.

Related Articles

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!