25.4 C
Kuala Lumpur
Sabtu, Disember 9, 2023

FB

Jadual SPM 2021 boleh dimuat turun hari ini

- Advertisement -

PUTRAJAYA: Kementerian Pendidikan memaklumkan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Sijil Tinggi Agama Malaysia(STAM) dan Ujian Pencapaian Bahasa Antarabangsa (UPBA) tahun 2021 akan dilaksanakan pada Februari dan Mac tahun 2022.

Menurut kenyataan kementerian itu, selaras dengan pengumuman sesi persekolahan Penggal 32021/2022 pada Isnin lalu, pihak kementerian menyediakan jadual waktu peperiksaan atau ujian SPM, STAM dan UPBA.

Katanya, jadual waktu peperiksaan atau ujian itu juga boleh dimuat turun melalui portal rasmi Lembaga Peperiksaan di pautan http://lp.moe.gov.my mulai hari ini.

“Sehubungan itu, semua calon diingatkan merujuk jadual waktu peperiksaan untuk mendapatkan maklumat mengenai tarikh, masa, kod dan kertas peperiksaan serta arahan yang perlu dipatuhi.

BACA BERITA PENUH DI MKINI

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email hello@pendidikanmalaysia.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber untuk guru, pelajar dan ibu bapa di Malaysia yang dibangunkan untuk memudahkan perkongsian bahan dan juga maklumat berkaitan sistem pendidikan Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!