32.2 C
Kuala Lumpur
Isnin, Julai 26, 2021

FB

Kelas peperiksaan bakal dibenarkan kembali ke sekolah

PUTRAJAYA – Pergerakan pelajar dan guru sekolah untuk kelas-kelas peperiksaan di bawah parameter Kawalan Pergerakan (Utama) antara aktiviti yang dibenarkan di lima negeri yang bera­lih ke Fasa Dua Pelan Pemulihan Negara (PPN) bermula esok.

Tiga negeri itu terletak di Wilayah Pantai Timur Semenanjung iaitu Kelantan, Terengganu dan Pahang, manakala baki dua lagi di Wilayah Utara Semenanjung iaitu Perak dan Perlis.

Jumlah calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2021) bagi lima negeri itu lebih 80,000 orang.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, prosedur operasi stan­dard (SOP) seperti fasa pertama dikekalkan dengan penambahan terhadap pengoperasi sekolah yang dibenarkan dibuka bagi menjalankan pengajaran dan pembelajaran (PdP) bersemuka terhad kepada kelas-kelas pe­periksaan.

Menurutnya, ia tertakluk kepada ketetapan takwim Kementerian Pendidikan dan Kementerian Pengajian Tinggi berserta penilaian risiko semasa.

BACA BERITA PENUH DI KOSMO.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber untuk guru, pelajar dan ibu bapa di Malaysia yang dibangunkan untuk memudahkan perkongsian bahan dan juga maklumat berkaitan sistem pendidikan Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stay Connected

246FansLike
64FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -