27.3 C
Kuala Lumpur
Isnin, Disember 4, 2023

FB

Keputusan STPM keluar Khamis, 1 Julai

- Advertisement -

PUTRAJAYA – Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) memaklumkan bahawa keputusan peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) tahun 2020 akan diumumkan pada pukul 12 tengah hari, Khamis ini.

MPM dalam satu kenyataan berkata, calon sekolah kerajaan, bantuan kerajaan, swasta, persendirian dan individu boleh mendapatkan keputusan masing-masing melalui beberapa kaedah.

Menurutnya, kaedah itu antara lain melalui semakan keputusan penuh (slip keputusan) secara dalam talian melalui pautan http://stpm.mpm.edu.my/stpmK.

“Calon juga boleh menyemak menerusi perkhidmatan pesanan ringkas (SMS) dengan menaip STPMNo. K/PAngka Giliran dan hantar ke 68886.

“Perkhidmata ini mulai dibuka pukul 11 pagi, Khamis sehingga 12 tengah hari, keesokan harinya,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

MPM berkata, keputusan calon akan dihantar oleh MPM terus ke alamat e-mel calon bagi calon yang membekalkan alamat e-mel kepada pihaknya.

BACA BERITA PENUH DI KOSMO

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber untuk guru, pelajar dan ibu bapa di Malaysia yang dibangunkan untuk memudahkan perkongsian bahan dan juga maklumat berkaitan sistem pendidikan Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!