25.5 C
Kuala Lumpur
Sabtu, Julai 20, 2024

FB

Koleksi soalan ujian topikal Bahasa Inggeris Tingkatan 5

- Advertisement -

Koleksi soalan ujian topikal Bahasa Inggeris Tingkatan 5 mengumpulkan pelbagai kertas soalan dan skema jawapan daripada pelbagai sumber termasuk sekolah, modul buku latihan dan buku rujukan.

Kegunaan ujian topikal ini adalah untuk menguji penguasaan pelajar dalam sesebuah tajuk yang baru diajar.

Dalam konteks ini, pengujian dibuat untuk tajuk – tajuk utama sahaja bagi memudahkan pengujian terhadap tajuk yang ada dalam mata pelajaran Bahasa Inggeris Tingkatan 5.

Format SPM Bahasa Inggeris KSSM

Di bawah adalah format bagi peperiksaan SPM bagi matapelajaran Bahasa Inggeris.

Modul Bahasa Inggeris SPM

Modul adalah koleksi pengajaran dan juga soalan yang dikeluarkan bagi membantu pelajar bersedia untuk SPM.  Biasanya modul mengandungi praktis terbaik untuk menjawab soalan, dan juga mengandungi soalan – soalan latihan yang berguna untuk persediaan menduduki peperiksaan.

Di bawah ini saya senaraikan modul yang diperolehi untuk tujuan perkongsian dengan calon SPM dan guru – guru untuk digunapakai bagi tujuan pembelajaran.  Sumber dan tahun modul dinyatakan dengan jelas bagi memberi pengiktirafan terhadap pembuat modul.

>> BELI KOLEKSI SOALAN SPM BI

  • Modul SPM Bahasa Inggeris 2021 JPN Selangor: [MUAT TURUN]
  • Modul SPM Bahasa Inggeris 2021 JPN Terengganu: [MUAT TURUN]

Koleksi soalan topikal Bahasa Inggeris Tingkatan 5

Ujian topikal Bahasa Inggeris Tingkatan 5 disenaraikan seperti di bawah. Anda boleh samada memuat turun dokumen tersebut, atau melihatnya secara dalam talian.

Bagi ujian yang dilaksanakan secara dalam talian, anda akan diberi jawapan selepas tamat melaksanakan ujian tersebut. Sumber dan tahun ujian dinyatakan dengan jelas bagi memberi pengiktirafan terhadap pembuat modul.

  • Modul UT Bahasa Inggeris JPN Selangor [MUAT TURUN]

>> BELI KOLEKSI SOALAN SPM BI

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email hello@pendidikanmalaysia.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber, berita dan perkongsian untuk semua dengan fokus khusus kepada pendidikan di Malaysia.

Related Articles

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!