27 C
Kuala Lumpur
Ahad, Mei 19, 2024

FB

KPM sedia tangguh sesi persekolahan lagi

- Advertisement -

PUTRAJAYA:  Sesi penggal ketiga 2021/2022 yang dijadualkan kali kedua dibuka semula pada 9 dan 10 Januari 2022 mungkin ditangguhkan bergantung kepada keadaan sekolah yang masih belum bersedia digunakan ekoran kerosakan teruk akibat banjir.

Menteri Kanan Pendidikan, Datuk Dr. Radzi Jidin berkata, kementeriannya bagaimanapun akan meneliti keperluan sekiranya terdapat mana-mana sekolah yang memerlukan tempoh penangguhan bagi sesi penggal ketiga 2021/2022 persekolahan yang bermula bulan depan.

Katanya, keputusan itu bergantung kepada keadaan jika terdapat  sekolah yang masih tidak bersedia disebabkan mengalami  kerosakan teruk akibat banjir.

Menurutnya, beliau sudah mengadakan lawatan ke sekolah di Sri Muda, Shah Alam dan Putra Height  yang terjejas teruk  dan mendapati bahagian bawah  sekolah yang dinaiki air  merosakkan infrastruktur  seperti  perabot, komputer serta buku teks.

BACA BERITA PENUH DI UTUSAN MALAYSIA

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email he***@pe****************.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber, berita dan perkongsian untuk semua dengan fokus khusus kepada pendidikan di Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!