25.5 C
Kuala Lumpur
Selasa, November 29, 2022

FB

Pelajar IPG, KV, T6 dan Matrikulasi diberi cuti mengundi

- Advertisement -

Kementerian Pendidikan malaysia (KPM) telah mengumumkan bahawa semua pelajar di institut pendidikan guru, kolej matrikulasi, kolej vokasional dan tingkatan enam akan diberi cuti mengundi dan pelepasan bagi membolehkan mereka pulang mengundi pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

KPM dalam satu kenyataan memaklumkan bahawa tarikh yang cuti mengundi yang diberikan bermula 17 November hingga 21 November ini.

Menurut kenyataan itu, ketetapan tersebut dibuat selaras dengan pengumuman Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR) mengenai tarikh hari pengundian PRU15 yang telah ditetapkan pada 19 November ini.

KPM dalam pada itu memaklumkan semua kelas atau aktiviti yang melibatkan pelajar dalam tempoh tersebut perlu ditangguhkan ke suatu tarikh lain.

Anda boleh baca kenyataan penuh KPM di bawah.

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini. Dapatkan juga buku rujukan Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.
Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email hello@pendidikanmalaysia.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.
SourceKPM
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber untuk guru, pelajar dan ibu bapa di Malaysia yang dibangunkan untuk memudahkan perkongsian bahan dan juga maklumat berkaitan sistem pendidikan Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -