25 C
Kuala Lumpur
Rabu, Disember 6, 2023

FB

Sekolah-sekolah diberi pilihan apabila ada kes Covid-19

- Advertisement -

KULAI: Sekolah-sekolah diberi pilihan untuk melaksanakan proses pengajaran dan pembelajaran di rumah (PdPR) sekiranya terdapat kes penularan Covid-19 yang tinggi di institusi masing-masing.

Timbalan Menteri Pendidikan II, Datuk Mohamad Alamin berkata, pihak pengurusan sekolah boleh memohon untuk mengadakan PdPR sekiranya terdapat risiko jangkitan yang boleh menular di kawasan sekolah.

“Memang kita sudah beri opsyen kepada sekolah rendah. Sekolah menengah pun kita sudah bermula dengan pelajar (tingkatan satu hingga empat) tidak perlu berada di sekolah kerana ketika ini kita fokus kepada pelajar yang akan menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM).

“Pelajar lain boleh buat PdPR dan sekolah rendah juga boleh memohon. Kita sentiasa fleksibel dan menilai risiko dari masa ke semasa,” katanya selepas melawat Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Bandar Putra 2, di sini hari ini.

BACA BERITA PENUH DI UM

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber untuk guru, pelajar dan ibu bapa di Malaysia yang dibangunkan untuk memudahkan perkongsian bahan dan juga maklumat berkaitan sistem pendidikan Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!