23.7 C
Kuala Lumpur
Isnin, November 29, 2021

FB

SOP di sekolah akan ditambah baik

KUALA LUMPUR: Kementerian Pendidikan (KPM) akan mengumumkan penambahbaikan prosedur operasi standard (SOP) sesi persekolahan fizikal sebelum institusi pendidikan itu mula dibuka kelak.

Menteri Kanan Pendidikan, Datuk Radzi Jidin, berkata kementerian mempunyai perancangan untuk menambah baik SOP itu selaras dengan keadaan semasa COVID-19 di negara ini.

“Kita memang ada perancangan menambah baik SOP daripada (berdasarkan) apa yang kita pelajari (sesi persekolahan sebelum ini), namun perancangan ini tertakluk kepada situasi pada waktu itu… kita tunggu dan lihat.

“Bila sampai masanya… katalah sekolah nak dibuka, maka kita akan jelaskan apa penambahanbaikan yang kita ingin laksanakan di sekolah,” jelasnya dalam sidang media secara maya mengenai Pelan Pemulihan Negara sektor pendidikan pada Selasa.

BACA BERITA PENUH DI AWANI

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber untuk guru, pelajar dan ibu bapa di Malaysia yang dibangunkan untuk memudahkan perkongsian bahan dan juga maklumat berkaitan sistem pendidikan Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stay Connected

246FansLike
69FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -