25 C
Kuala Lumpur
Rabu, Disember 6, 2023

FB

Tindakan tegas terhadap sekolah jika sembunyi kes Covid-19

- Advertisement -

Kubang Pasu: Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) memberi amaran akan mengambil tindakan tegas kepada pengurusan sekolah yang cuba menyembunyikan kes positif Covid-19 membabitkan guru dan pelajar.

Menterinya, Datuk Dr Radzi Jidin berkata, setakat ini tiada sekolah yang dikesan berbuat demikian berikutan setiap sekolah perlu melaporkan segera kes yang berlaku.

Mengulas lanjut, Radzi berkata, penularan kes jangkitan Covid-19 membabitkan warga sekolah selepas pembukaan sesi persekolahan secara bersemuka dalam Pelan Pemulihan Negara (PPN) Fasa Empat di negara ini masih terkawal.

Ini kerana, katanya, jumlahnya masih kecil sekiranya dibandingkan dengan keseluruhan 10,000 sekolah yang ada di seluruh negara.

BACA BERITA PENUH DI HMETRO

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email hello@pendidikanmalaysia.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber untuk guru, pelajar dan ibu bapa di Malaysia yang dibangunkan untuk memudahkan perkongsian bahan dan juga maklumat berkaitan sistem pendidikan Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!