26.6 C
Kuala Lumpur
Ahad, Mei 19, 2024

FB

Tindakan tegas terhadap sekolah jika sembunyi kes Covid-19

- Advertisement -

Kubang Pasu: Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) memberi amaran akan mengambil tindakan tegas kepada pengurusan sekolah yang cuba menyembunyikan kes positif Covid-19 membabitkan guru dan pelajar.

Menterinya, Datuk Dr Radzi Jidin berkata, setakat ini tiada sekolah yang dikesan berbuat demikian berikutan setiap sekolah perlu melaporkan segera kes yang berlaku.

Mengulas lanjut, Radzi berkata, penularan kes jangkitan Covid-19 membabitkan warga sekolah selepas pembukaan sesi persekolahan secara bersemuka dalam Pelan Pemulihan Negara (PPN) Fasa Empat di negara ini masih terkawal.

Ini kerana, katanya, jumlahnya masih kecil sekiranya dibandingkan dengan keseluruhan 10,000 sekolah yang ada di seluruh negara.

BACA BERITA PENUH DI HMETRO

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email he***@pe****************.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber, berita dan perkongsian untuk semua dengan fokus khusus kepada pendidikan di Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!