25.7 C
Kuala Lumpur
Jumaat, Jun 21, 2024

FB

5 negeri buka sekolah pada 21, 22 November 2021

- Advertisement -

KUALA LUMPUR: Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mengumumkan pengoperasian institusi pendidikan di bawah seliaannya di Kedah akan bermula pada 21 November ini.

KPM dalam satu kenyataan berkata bagi institusi pendidikan di Perak, Perlis, Pulau Pinang dan Sabah pula, operasinya akan bermula pada 22 November.

Tarikh pengoperasian itu mengambil kira pengumuman Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein pada 5 November lalu berkaitan peralihan fasa Pelan Pemulihan Negara (PPN) bagi Kedah, Perak, Perlis, Pulau Pinang dan Sabah berkuat kuasa hari ini.

“Ini akan membabitkan kehadiran murid Tahun 1 hingga Tahun 6 di sekolah rendah serta kelas peralihan dan Tingkatan 1 hingga Tingkatan 4 di sekolah menengah,” kata kenyataan itu.

BACA BERITA PENUH DI BHARIAN

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email hello@pendidikanmalaysia.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber, berita dan perkongsian untuk semua dengan fokus khusus kepada pendidikan di Malaysia.

Related Articles

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!