25.5 C
Kuala Lumpur
Sabtu, Julai 20, 2024

FB

Beban guru lengkap divaksin harus dikurangkan

- Advertisement -

KUALA LUMPUR: Kebenaran kepada guru tidak divaksinasi kembali mengajar secara bersemuka di kelas dan berada di bilik guru disambut baik sekali gus membantu mengurangkan beban tugas tambahan digalas guru lain.

Presiden Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan Malaysia (NUTP), Aminuddin Awang, berkata pihaknya menyokong penuh keputusan itu dan ia tidak perlu lagi dijadikan isu kerana negara juga dalam fasa peralihan ke endemik.

“NUTP menyambut baik keputusan ini, kita dapati sekarang ini beban tugas guru tidak divaksin ini terpaksa ditanggung oleh guru lain yang lengkap vaksin menggantikan mereka. Ini tidak adil kepada mereka yang patuh peraturan.

“Jadi langkah membenarkan guru tak ambil vaksin untuk hadir ke sekolah, mengajar dan berada di bilik guru bukan lagi satu isu atau masalah, sebaliknya ianya akan diterima baik guru lain dan pihak berkaitan,” katanya kepada BH, hari ini.

BACA BERITA PENUH DI BHARIAN

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email hello@pendidikanmalaysia.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber, berita dan perkongsian untuk semua dengan fokus khusus kepada pendidikan di Malaysia.

Related Articles

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!