28 C
Kuala Lumpur
Ahad, Jun 26, 2022

FB

Keputusan SPM 2021 keluar 16 Jun ini

PUTRAJAYA – Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2021 akan dikeluarkan pada 16 Jun depan dan calon boleh mendapatkan keputusan di sekolah-sekolah masing-masing mulai pukul 10 pagi.

Kementerian Pendidikan (KPM) dalam satu kenyataan berkata, bagi calon persendirian, slip keputusan peperiksaan SPM akan dihantar melalui pos pada 16 Jun tersebut.

Di samping itu, katanya, calon sekolah dan calon persendirian juga boleh membuat semakan keputusan melalui beberapa kaedah, antaranya secara dalam talian di pautan myresultspm.moe.gov.my untuk mendapatkan slip keputusan SPM mulai
pukul 10 pagi pada 16 Jun 2022 sehingga pukul 6 petang pada 24 Jun 2022.

BACA BERITA PENUH DI KOSMO

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email hello@pendidikanmalaysia.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber untuk guru, pelajar dan ibu bapa di Malaysia yang dibangunkan untuk memudahkan perkongsian bahan dan juga maklumat berkaitan sistem pendidikan Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -