33.3 C
Kuala Lumpur
Khamis, Mei 30, 2024

FB

KPM digesa ganti hari persekolahan selama 100 hari

- Advertisement -

Timbalan Ketua Menteri Tan Seri James Jemut Masing mahu Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mengadakan ganti hari persekolahan 100 hari.

Menurutnya, sekolah ganti 100 hari sangat mustahak di kawasan luar bandar Sarawak yang rangkaian Internet tidak memuaskan.

“Mereka yang kehilangan 100 hari pendidikan normal pada tahun 2020 mesti diganti, setelah pendidikan normal dapat dilaksanakan.

“Jadual waktu cuti sekolah yang biasa, (iaitu cuti 3 cuti setahun), perlu dinyatakan untuk menggantikan 100 hari persekolahan yang hilang pada tahun 2020!.

“Pengajaran secara bersemuka sekarang boleh dimulakan setelah 100 hari tanpa pembelajaran biasa di sekolah kerana Covid-19,” katanya dalam laporan DayakDaily.

BACA SELEBIHNYA DI DAYAKDAILY

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email he***@pe****************.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber, berita dan perkongsian untuk semua dengan fokus khusus kepada pendidikan di Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!