25.5 C
Kuala Lumpur
Sabtu, Julai 20, 2024

FB

KPM kaji cadangan warden asrama sepenuh masa

- Advertisement -

IPOH: Kementerian Pendidikan akan mengkaji cadangan mewujudkan jawatan warden asrama sepenuh masa di sekolah berasrama untuk menangani pelbagai masalah, termasuk kes buli.

Timbalan Menteri Pendidikan I, Datuk Dr Mah Hang Soon, berkata, pihaknya sudah mengambil maklum dengan pelbagai cadangan yang dikemuka oleh beberapa pihak, susulan daripada kes buli.

“Kementerian akan membuat kajian dengan pandangan yang dikemuka itu,” katanya, di sini hari ini.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas berhubung cadangan pelbagai pihak meminta kerajaan mewujudkan jawatan warden asrama sepenuh masa, susulan insiden buli baru-baru ini.

Ditanya kemungkinan wakil kementerian akan bertemu dengan wakil Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan (NUTP) Dr Hang Soon berkata, pihaknya masih menunggu laporan rasmi.

BACA BERITA PENUH DI BHARIAN

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email hello@pendidikanmalaysia.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber, berita dan perkongsian untuk semua dengan fokus khusus kepada pendidikan di Malaysia.

Related Articles

8 COMMENTS

Comments are closed.

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!