27.3 C
Kuala Lumpur
Selasa, Disember 5, 2023

FB

KPM kaji cadangan warden asrama sepenuh masa

- Advertisement -

IPOH: Kementerian Pendidikan akan mengkaji cadangan mewujudkan jawatan warden asrama sepenuh masa di sekolah berasrama untuk menangani pelbagai masalah, termasuk kes buli.

Timbalan Menteri Pendidikan I, Datuk Dr Mah Hang Soon, berkata, pihaknya sudah mengambil maklum dengan pelbagai cadangan yang dikemuka oleh beberapa pihak, susulan daripada kes buli.

“Kementerian akan membuat kajian dengan pandangan yang dikemuka itu,” katanya, di sini hari ini.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas berhubung cadangan pelbagai pihak meminta kerajaan mewujudkan jawatan warden asrama sepenuh masa, susulan insiden buli baru-baru ini.

Ditanya kemungkinan wakil kementerian akan bertemu dengan wakil Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan (NUTP) Dr Hang Soon berkata, pihaknya masih menunggu laporan rasmi.

BACA BERITA PENUH DI BHARIAN

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email hello@pendidikanmalaysia.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber untuk guru, pelajar dan ibu bapa di Malaysia yang dibangunkan untuk memudahkan perkongsian bahan dan juga maklumat berkaitan sistem pendidikan Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!