27.3 C
Kuala Lumpur
Selasa, Disember 5, 2023

FB

Pemohon boleh kemaskini UPU sehingga 21 Jun ini

- Advertisement -

PUTRAJAYA: Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) bersetuju membuka serta membenarkan kemaskini UPU dan permohonan kemasukan pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) bermula esok sehingga 21 Jun ini.

KPT dalam kenyataan berkata, pelajar lepasan SPM kini boleh membuat permohonan ke program Sijil, Asasi, Diploma dan Ijazah Sarjana Muda ke Institusi Pendidikan Tinggi Awam (IPTA) dan Institusi Latihan Kemahiran Awam (ILKA).

Katanya, keputusan itu dibuat bagi memberi peluang kepada pelajar yang tidak berkesempatan untuk berbuat demikian dalam tempoh yang sudah ditetapkan sebelum ini.

“Sehubungan itu, pemohon boleh melayari portal rasmi https://upu.mohe.gov.my sama ada untuk membuat permohonan kemasukan atau membuat pilihan program pengajian untuk melanjutkan pengajian ke IPTA dan ILKA di mana berkaitan.” katanya dalam kenyataan, di sini hari ini.

BACA BERITA PENUH DI BHARIAN.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber untuk guru, pelajar dan ibu bapa di Malaysia yang dibangunkan untuk memudahkan perkongsian bahan dan juga maklumat berkaitan sistem pendidikan Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!