23.9 C
Kuala Lumpur
Ahad, Ogos 1, 2021

FB

Universiti tidak dibenarkan membuat SOP tanpa berpandukan MKN

PUTRAJAYA: Pengurusan universiti tidak dibenarkan membuat prosedur operasi standard (SOP) dan peraturan berkaitan COVID-19 secara terasing daripada keputusan Majlis Keselamatan Negara (MKN).

Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Dr Noraini Ahmad, berkata kebenaran menjalani program akademik dan latihan adalah tertakluk kepada kebenaran dan SOP yang dikeluarkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) dan MKN.

Beliau berkata, KPT memandang serius tindakan Universiti Malaya (UM) menghalang pelajar yang belum menerima vaksin COVID-19 daripada mengambil bahagian dalam aktiviti Pengajaran dan Pembelajaran (PdP) dan peperiksaan pelajar klinikal fakulti perubatan.

“Adalah diingatkan bahawa Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK) sedang berjalan dan belum mencakupi seluruh rakyat Malaysia, termasuk pelajar universiti.

BACA BERITA PENUH DI BHARIAN

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber untuk guru, pelajar dan ibu bapa di Malaysia yang dibangunkan untuk memudahkan perkongsian bahan dan juga maklumat berkaitan sistem pendidikan Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stay Connected

246FansLike
64FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -