25 C
Kuala Lumpur
Rabu, Disember 6, 2023

FB

Semakan kadar vaksinasi murid kini boleh dibuat secara dalam talian

- Advertisement -

PUTRAJAYA: Ibu bapa kini boleh menyemak kadar vaksinasi murid bagi sekolah anak masing-masing menerusi ciri baharu yang diperkenalkan laman sesawang CovidNow, bermula hari ini.

Perkara itu turut dikongsi Menteri Kanan (Pendidikan) Datuk Dr. Radzi Jidin menerusi hantaran di Facebook har ini yang memberitahu, semakan boleh dibuat melalui pautan https://covidnow.moh.gov.my/school.

“Alhamdulillah, hari ini Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) melancarkan ciri baharu mengenai perincian vaksinasi bagi peringkat sekolah di bawah Kementerian Pendidikan menersi laman sesawang CovidNow.

“Pada ciri baharu ini, ibu bapa atau penjaga boleh membuat semakan mengenai kadar vaksinasi murid bagi sekolah anak masing-masing. Usaha ini dapat menyediakan maklumat telus kepada masyarakat, khususnya ibu bapa dan penjaga,” katanya.

Katanya, Kementerian Pendidikan dan Kementerian Kesihatan mengadakan perbincangan bagi meneliti pendekatan terbaik untuk menyediakan maklumat berkaitan status pelaksanaan Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK) Remaja.

BACA BERITA PENUH DI UTUSAN MALAYSIA

Tentang PendidikanMalaysia.my

PendidikanMalaysia.my merupakan satu laman komuniti berkaitan pendidikan yang berkongsi informasi dan bahan berkenaan pendidikan di Malaysia.

Jika anda ingin berkongsi bahan, hubungi kami di Facebook dan kami berbesar hati berkongsi bahan anda di sini.

Sila LIKE dan FOLLOW kami di Facebook untuk perkongsian terbaharu berkenaan Pendidikan di Malaysia.

Anda juga boleh menghubungi kami untuk menghantar bahan untuk dikongsikan kepada semua pembaca kami melalui email hello@pendidikanmalaysia.my atau dengan menghantar pesanan di laman Facebook kami.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber untuk guru, pelajar dan ibu bapa di Malaysia yang dibangunkan untuk memudahkan perkongsian bahan dan juga maklumat berkaitan sistem pendidikan Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!