25.4 C
Kuala Lumpur
Sabtu, Disember 9, 2023

FB

HONOR X9a 5G bakal bawa ketahanan luar biasa

- Advertisement -

Jenama HONOR bakal membawakan telefon pintar HONOR X9a 5G pada bulan Januari 2023 kelak.

Telefon yang merupakan salah satu variasi Siri HONOR X9 ini dikatakan sangat sesuai bagi individu yang mahukan sebuah telefon pintar yang kelihatan seperti telefon pintar premium, tetapi mempunyai ketahanan yang luar biasa.

Ciri luar biasa X9a 5G

Menurut beberapa video yang dikongsikan oleh syarikat HONOR, X9a 5G ini mempunyai skrin yang lebih tebal dari telefon biasa, sekaligus menjadikan skrinnya ‘keras’ berbanding skrin lain.

Jika anda perhatikan video di atas, ujian telah dibuat oleh HONOR dengan menghentak skrin telefon tersebut terhadap pelbagai jenis kacang dan juga kulit ketam yang sememangnya agak keras.

Selain daripada itu, X9a 5G ini juga memiliki skrin melengkung yang biasanya hanya dipasangkan pada telefon pintar jenis premium.

Memandangkan Siri X bagi telefon pintar HONOR biasanya adalah telefon mampu milik, maka adalah dijangkakan telefon X9a 5G ini kelak akan berharga jauh lebih murah biarpun mempunyai rupa dan ciri-ciri premium.

Telefon pintar ini juga akan hadir dalam saiz yang lebih nipis berbanding variasi Siri HONOR X9 sebelum ini yang pernah saya ulaskan.

Akhir sekali, telefon X9a 5G ini juga bakal hadir dengan storan 256GB, camera 64MP, bateri 5,400mAh dan sistem operasi Magic UI 6.1 yang berlandaskan Android 12.

Tarikh pelancaran HONOR X9a 5G di Malaysia

HONOR telah mengumumkan bahawa telefon pintar ini bakal dilancarkan secara rasminya di Malaysia pada 4 Januari 2023 kelak.

Pada pelancarannya, HONOR akan mengumumkan harga dan memberikan lebih banyak maklumat berkenaan telefon pintar 5G ini yang turut menyokong perisian – perisian Android.

Promosi khas juga dijangka akan diumumkan bagi pembeli X9a 5G kelak.

Jika anda berminat melihat pelancaran tersebut, anda boleh menggunakan pautan di bawah.

PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia
PendidikanMalaysia.my adalah sebuah laman sumber untuk guru, pelajar dan ibu bapa di Malaysia yang dibangunkan untuk memudahkan perkongsian bahan dan juga maklumat berkaitan sistem pendidikan Malaysia.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PAUTAN PANTAS

- Advertisement -

Latest Articles

- Advertisement -
error: Content is protected !!